Ga naar hoofdinhoud

Mijn roots liggen in Martinique, maar helaas heb ik dit eiland in de Caraïben nooit bezocht en werd ik geboren in Frankrijk. Pas tien dagen oud werd ik geadopteerd en groeide op in een cultuurminnend gezin in Sint-Niklaas – Nieuwkerken om nauwkeurig te zijn. Tijdens mijn jeugd volgde ik les aan de muziek- en tekenschool en op school zong ik in het koor dat toen nog ‘In Dulci Jubilo’ heette. Dat deed ik allemaal met veel plezier, maar tegelijk had ik een enorme passie voor de atletieksport. Tijdens mijn studies archeologie en kunstgeschiedenis aan de Gentse universiteit ontdekte ik de saxofoon en het nachtelijk leven. Daardoor raakte de actieve sportbeoefening op de achtergrond. Toentertijd bestond er nog iets zoals legerdienst en door mijn eeuwige kameraad besta ik ook als het personage ‘Disiac’ in zijn roman ‘De Slag om Los Permos’.

Na in een veilingshuis gewerkt te hebben, werd ik actief als gids in verschillende Belgische musea. De hedendaagse kunst begon me meer en meer te fascineren. Zo begon ik, begin jaren negentig, tentoonstellingen te organiseren wat ik tot vandaag nog steeds doe. Mijn uitvalsbasis is Kunstenplatform WARP in Sint-Niklaas, maar vaak ben ik betrokken bij andere projecten in binnen- en buitenland. De job brengt met zich mee dat je regelmatig schrijft over kunst of kunstenaars; in jurys of commissies zetelt, doceert, adviseert en de internationale kunstwereld van zo nabij mogelijk probeert te volgen.

Begin 2018 werd ik cultureel ambassadeur van Sint-Niklaas. Omdat tot hiertoe altijd mannen werden gekozen, besliste ik om een aantal vrouwen te interviewen die een band hebben met Sint-Niklaas. Op die manier hoop ik een tip op te lichten van de diversiteit en eigenheid van de stad waar ik in feite heel mijn leven heb gewoond.[/vc_column_text][vcex_image_grid columns=”3″ pagination=”false” lightbox_title=”false” lightbox_caption=”false” lightbox_loop=”false” img_size=”large” rounded_image=”true” image_ids=”200,202,201″][vc_column_text]Hieronder volgt een lijstje van  artistieke projecten (pdf)  die ik de afgelopen jaren realiseerde of waar ik nauw bij betrokken was. Een paar elementen zijn meer uitgelicht, vele aspecten zijn echter terug te vinden op de website van WARP.

[/vc_column_text][vcex_image_grid columns=”5″ pagination=”false” thumbnail_link=”custom_link” img_size=”thumbnail” image_ids=”219,228,294,323,360,363,392,402,429,445″ custom_links=”http://www.stefvanbellingen.be/was-rubens-een-dribbelaar-2000/,http://www.stefvanbellingen.be/mixed-2010/,http://www.stefvanbellingen.be/tousensemble/,http://www.stefvanbellingen.be/gegotenlood/,http://www.stefvanbellingen.be/brisure/,http://www.stefvanbellingen.be/primamateria/,http://www.stefvanbellingen.be/westenwind/,http://www.stefvanbellingen.be/ZarahHussain/,http://www.stefvanbellingen.be/eclips/,http://www.stefvanbellingen.be/hotrestrike/”][/vc_column][/vc_row]

Back To Top